Привет колеги.Появи се странен проблем-при пускане на фаровете не винаги светват и двата ксенона.Трябва да ги изключа и включа отново и тогава.Интересното е ,че и двата го правят.Според вас къде може да бъде проблема?Даже и левия вече спря и да светва.Само пресветва в момент на пускането и толкова.Тая сутри ми светна на 7-8 път а преди малко изобщо не успях да го накарам да светне-само пресвятка при пускане поне 40 опита бяха.И ако някой има представа как и къде се замерва тока -та поне да имам представа това работи това не,ще съм му благодарен да сподели!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем ксенон
Collapse
X
-
Баласти, преди десетина дни същия проблем и при мен. При първо палене единия фар не светваше, гася и при втори опит палеше, след два дни другия направи същия номер ,а на следващия ден в опит да ги светна и двата заедно ( при прецъкване светваха по единично ) повече не светнаха. Оказа се,че баластите са сдали багажа, вчера монтирах нови и вече си светят .Това се получи точно 11 месеца след като ги сложих, и хванах гаранцията , китайчета какво да се прави .?! .?! .?! .?!
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеБаласти, преди десетина дни същия проблем и при мен. При първо палене единия фар не светваше, гася и при втори опит палеше, след два дни другия направи същия номер ,а на следващия ден в опит да ги светна и двата заедно ( при прецъкване светваха по единично ) повече не светнаха. Оказа се,че баластите са сдали багажа, вчера монтирах нови и вече си светят .Това се получи точно 11 месеца след като ги сложих, и хванах гаранцията , китайчета какво да се прави .?! .?! .?! .?!Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.
Comment
-
Първоначално публикувано от teodor80 Покажи съобщениеЕ как установи че е баласт как се замерва,какво се прави-може и крушка да е!Искам да не давам пари на вятъра..
Last edited by Доко; d.m.y г., 21:02.
Comment
-
На 155-цата при същата ситуация:
Първо не светваше всеки път , а накрая изобщо не искаше да пали единият фар се оказа крушка.
Явно трябва да се тества.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Колеги след замервания изключих като проблемни крушка и баласт.Най вероятно слаба връзка някъде или окислена.Така че сега търся ел схема за фаровете.Аз има една но е нещо неразбираема.Кофти се вижда.Ако някой разполага с по читава ще се радвам да я погледнаAlfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.
Comment
-
Здрасти, колега. Искам да питам дали си открил каква е причината за проблема? И при мен по същия начин когато паля фаровете и са студени десния не светва. Гася ги и пак ги паля и всичко е ОК, но ме съмнява да е нормално.
Comment
-
Преди 6 месеца като монтирах моят ксенон, едната крушка премигваше, производителя ми каза да проверя онези кабелни обувки които се свързват с захранването на колата, поокривих ги да взизат мн плътно с клещи и малко контактен спрей и вече 6 месеца палят от първият път, просто от годините, пръхоляка там където влизат кабелните обувки се губи контакта.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
Comment